MUDr. Zuzana Roithová, MBA

Místopředsedkyně KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,59. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.11.2012 15:38:02 - Valentin Kusák

AntiMešita o.s. : Pomoc koptským dětem.

Paní Roithová, velmi Vás zdravím. Níže uvedený dopis jsem dnes po rozhovoru s panem Rychlíkem z MV ČR poslal řediteli Pdboru azylové a imigrační politiky MV ČR. Vzhledem k tomu, že jsem s Vámi o našem projektu v minulosti mluvil, Vás prosím o opodporu a Váš názor na věc - děkuji.Valentin Kusák, předseda AntiMešita o.s.
Ministerstvo vnitra ČR
Vážený pan
Tomáš Haišman
Ředitel Odboru azylové a imigrační politiky



Dobrý den.
Pane Haišman, velmi Vás zdravím. V červnu 2012 jsem poslal na MV ČR (ale i na MZV ČR a některým poslancům a europoslancům) návrh na pomoc křesťanským dětem v Sýrii. Na MV ČR jsem komunikoval s panem Rychlíkem, který mi neustále tvrdil, že nic není rozhodnuto, že mám volat až za několik týdnů (viz. 14.8.2012, 31.8.2012, 10.9.2012). Dnes 6.12.2012 jsem opět v rádiu slyšel, že jsou u nás Syřané k léčení přijímáni (10 lidí včetně 4 dětí). Panu Rychlíkovi jsem dnes vyjádřil svou obavu, že naše myšlenka pomoci byla vytunelována a to se nám nelíbí, protože před našimi donátory musíme vykazovat činnost.

Pan Rychlík mi dnes sdělil
1. pomoc zdravotní existuje již řadu let, zastřešuje ji MV ČR, MZV ČR, MZ ČR – z tohoto sdělení pana Rychlíka plyne rozpor mezi skutečností (pomoc již řadu let existuje) a několikaměsíšním sdělelováním mně, že nic není rozhodnuto a mám neustále volat později
2. pan Rychlík argumentuje tím, že já jsem jmenoval jako naši zájmovou oblast pomoci koptské křestanské děti a vše tedy beru přes náboženství – toto považuji z jeho strany pana Rychlíka za výmluvu. Podstatou myšlenky realizované již léta MV ČR je pomoc. Jsem přesvědčen, že minimálně teoreticky je možno pomoci i koptským dětem, tzn. nejsme v rozporu se zájmy MV ČR, MZV ČR a MZ CR. Jsem přesvědčen, že MV ČR a další mnou jmenované instituce nevylučují cíleně ze svých programů pomoci koptské křestanské děti – nebo ano?
3. pan Rychlík přiznal, že program existuje již řadu let až po mé dlouhé argumentaci dne 6.11.2012, že jsou lidé ze Sýrie v ČR přijímáni
4. panu Rychlíkovi jsem sdělil 10.9.2012, že volám, protože v médiích hlásí, že ze Sýrie přijel PRVNÍ Syřan na léčení do ČR. Pan Rychlík mi však nesdělil, že tato pomoc existuje již roky. Dle Správ. řádu má být úředník občanovi nápomocen, což pan Rychlík nesplnil.
5. dle Správ. Řádu mám obdržet odpověd od státní správy či samosprávy do 30 dnů (do 60 dnů pokud je ústní slyšení). Mně nebylo odpovězeno 5 měsíců a jsem názoru, že mi bylo fabulováno sděleními pana Rychlíka.
6. celkově jsem toho názoru, že mi pan Rychlík 5 měsíců cíleně lhal či minimálně fabuloval

Na základě výše uvedeného mi sdělte
1. v jakém stádiu je pomoc Syrským dětem
2. jak dlouho přijímáte postižené lidi ze Sýrie – 10.9.2012 uvedla média, že byl přijat PRVNÍ občan Sýrie a pan Rychlík mi tvrdí, že program existuje roky (věřím, že program ano. Ale zajímá mne, jak dlouho se konkrétně přijímají v ČR lidé ze Sýrie). Opět mám podezření na vytunelování našeho projektu pomoci koptským křesťanským dětem-.
3. jak bylo nakládáno s návrhem AntiMešita o.s. na pomoc koptským křesťanským dětem
4. jaké závěry a rozhodnutí vyplynuly z analýzy návrhu AntiMešita o.s. na pomoc koptským křesťanským dětem s tím, že tento návrh byl doporučeně zaslán na MV ČR v polovině června 2012 a á jsem doposud z MV ČR neobdržel žádnou odpověd ani telefonát, co se v naší věci děje,
5. jakým způsobem může být návrh AntiMešita o.s. na pomoc koptským křesťanským dětem realizován
6. jak může AntiMešita o.s. vstoupit do spolupráce s MV ČR na projektu pomoci koptským křesťanským dětem.
7. zda můžeme tento projekt realizovat na krajské úrovni a to za jakých podmínek, formálních postupův případě, že MV ČR nebude mít s spolupráci s AntiMešita o.s. zájem.
8. abyste tlumočil panu Rychlíkovi můj názor na jednání s ním a pokud uznáte za oprávněné, že pan Rychlík porušil ustanovení Správ. řádu, abyste z těchto chyb pana Rychlíka vůči němu vyvodil patřičné důsledky v rámci Vašich kompetencí.

Samozřejmě že budeme i rádi za Vaše ponaučení, v čem je náš projekt nedokonalý, nepřípustný. V čem e naše snaha nehodná odpovědi z MV ČR po dobu 5 měsíců s tím, že jsem přesvědčen, že mne pan Rychlík fabuloval, když mi tvrdil, že o ničem není rozhodnuto, přičemž tento program běží na MV ČR již léta.

V textu píšu „spolupráce“. Samozřejmě vím, že v této „spolupráci“ budeme podřízeným prvkem – součástí „spolupráce“.

Pane Haišman, Vám píši proto, že jste ředitelem odboru a že mi pan Rychlík doporučil, abych napsal přímo Vám a s Vámi abych komunikoval.


Ing. Valentin Kusák
Předseda AntiMešita o.s.
Formánkova 435/4
Hradec Králové
50011

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

Tento dotaz čeká na zodpovězení.