Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.08.2022 18:05:56 - laco

V našich médiích neuslyšíte, nepřečtete

Viktor Orbán, premiér Maďarska, 18.8.2022: "Po skončení války na Ukrajině EU bude slabší, než byla do zahájení konfliktu, zatímco jiné státy a regiony posílí svoje pozice. 1. Západ nemůže vyhrát válku na Ukrajině prostřednictvím ozbrojeného konfliktu. 2. Sankce ze strany USA a EU nijak ekonomicky a politicky nedestabilizovaly Rusko. 3. Škody, které v důsledku sankcí vůči Rusku vznikly EU jsou obrovské. 4. Ostatní svět se nepostavil za USA, Ukrajinu a EU. Většina světa demonstrativně USA, Ukrajinu a EU nepodporuje: Čína, Indie, Brazílie, Jihoafrická republika, Arabský svět, Afrika. Je dokonce pravděpodobné, že zejména konflikt na Ukrajině bude začátkem konce vládnutí Západu na Zemi". Jaký je Váš názor na hodnocení situace ve světě maďarským premiérem?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Josef Říha, Zdenda52120, Milena, eva41

Odpověď

21.08.2022 15:43:48 - Ing. Antonín Seďa
Na premiérovi Maďarska si cením tho, že hájí zájmy maďarského lidu.  A to na rozdíl od řady českých politiků a české vlády. Za prvé otázkou je, kd válka na UKrajině skončí a s jakým výsledkem. Obávám se totiž, že USA i EU , včetně naší pravicové vlády, věří, že válku vyhraje Ukrajina. Osobně si to nemyslím a jsem přesvědčen, že řešením jsou pouze dilomatická jednání, která ukončí umírání lidí. A za to nejsou zodpovědní poliici Ukrajiny a Ruské federace, ale zejména politici USA a EU. Co se týče sankcí, pak souhlasím, že mají velmi negativní vliv na životní úroveň našich občanů i na konkurenceschopnost našich výrobků. Obávám se totiž, že zavlečení naší země, tak jako dalších zemí EU bylo záměrem, jak oslabit nejen Rusko, ale i Evropskou unii. Pokud Evropská komise a Evropský parlament tohle nevidí, pak je politicky slepý. O naší vládě raději mluvit nebudu, ta se potýká se svými vnitřními problémy a tak ji nezbývá čas vyřešit vysokou inflaci, energetickou a potravinovou krizi. Nebo, a co je možná horší, je vláda ve vleku jiných zharničních zájmů a nechce řešit problémy českých občanů a firem. To, že řada zemí nesdílí pozici Západu vůči Ruské federaci a ukrajinskému konfliku ukazuje, že ne všechny nám předkládané infromace jsou pravdivé. Nedovedu si totiž představit, proč izraeské zpravodajské služby nepodávají svéé vládě infromace, které by tuto zemi zařadily mezi země podporující Ukrajinu. Podobně je na tom Turecko, Irán, Čína a další země. t již konflikt na Ukrajině dopadne jakkoliv, Evropa ztratí své světové postavení a zejména Evropanům výrazně poklesne životní úroveň a konkurenceschopnost západních firem. Pokud se vrátím k Maďarsku, pak jeho postoj nejen ke konfliktu na Ukrajině, energetické bezpečnosti , nelegální migraci či green dealu je konsistentní a v rozporu s politikou EVropské komise. Nicméně Orbánova politika na rozdíl od politiky EU, hájí národní zájmy a zájmy občanů. Opravdu si vedení EK a česká vláda myslí, že jim to občané brzy nespočítají?