Jaroslav Doubrava

  • S.cz
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.11.2012 10:34:49 - Bela

Obávám se, že cesta ke zpochybnění těch darebných balíčků není

Moc vás zdravíme ze Špindlu pane Doubravo,
jelikož píši všude možně a nikdo mi nedá žádnou odpověď, chtěla bych se zeptat vás,protože vím, že jste postivý a jeden z mála slušný člověk a prototaké máte náš letitý obdiv.
Otázka: je možné zpochybnit celé hlasování o daňovém balíku, když ODS za každou cenu za všech možných podmínek trvala na prosazení těchto hrůzných návrhů,když jmenovala sice nepracovocně , ale odsouzeného člověka poslancem? Je evidentní, že to udělali jen pro účel hlasování.Rátr je také poslancem, není zatím odsouzen a jemu se hlasování neumožnilo, ne,že bych se ho zastávala,ale zákony a ústava platí pro všechny stejmě.Kdo bude odpovídat za smrt mnoha lidí, kterí nebudou mít na léky a léčbu? Koho potom žalovat?
Moc děkuji. Eva K.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.11.2012 11:38:08 - Jaroslav Doubrava
Vážená paní Evo K., především Vám moc děkuji za Váš náhled na mne. Velmi si ho vážím. Obávám se, že cesta ke zpochybnění těch darebných balíčků není. Který náhradník nastoupí po poslanci, který odstoupí z mandátu určují výsledky voleb. Na řadě byl Pekárek, odsouzený sice, ale nepravomocně. V takovém případě se na něho musí hledět jako na neodsouzeného. Musel by sám mandát odmítnout a to neudělal. ODS byl dobrý. Když potřebovala poslušné kývaly ke schválení těch zvěrstvech (za nic jiného je nepovažuji) které schválili, Daňový balík a církevní restituce. Teď se nechává slyšet, že se ho chce zbavit.

Při jednání pléna Senátu jsem se zeptal ministra Drábka, ale i Kalouska zda si někdy zkusili zjistit, kolik důchodců odchází z lékáren bez léků pro ně i životně důležitých. Nemyslím si, že to byl jen můj dojem, když jsem na jejich tvářích uviděl úšklebek. Jednou se mi dostalo ponaučení, že po skončení roku lidé částku přes pět tisíc od pojišťovny dostanou. Mnohým už ale pomoci nemusí. Platit musí průběžně po celý rok a na to nemají. Pravdou asi skutečně je, že sytý hladovému nevěří.

Pochybnost ale mám i v tom, že Ústava a zákony platí pro všechny stejně. Bylo by skvělé, kdyby tomu tak skutečně bylo. Mohl bych jmenovat celou řadu příkladů, kdy tomu tak není. Nemyslím tím jen tzv.nepřizpůsobivé. Ti se dokázali svým výhodám velmi rychle a hlavně dokonale přizpůsobit. Ale to už je o něčem jiném. Doufám, že jsem na Váš dotaz odpověděl. Přeji Vám příjemné dny. Jaroslav Doubrava