Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová

  • NEZ
  • Kroměříž
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.11.2022 9:37:46 - One Note

Porušení Listiny základních práv a svobod

Paní senátorko, týká se obyčejného občana, potažmo důchodce součást platné Ústavy, přesně Článek 1 z Listiny základních práv a svobod? Který zní: "Lidé jsou svobodní a rovní v důstojnosti i v právech. Základní práva a svobody jsou nezadatelné, nezcizitelné, nepromlčitelné a nezrušitelné." Jde mi o to, zda stát důchodovým systémem porušil rovnost a důstojnost některých občanů. Občanů, kteří neodešli do předčasného důchodu a jsou potrestáni tím, že jim stát vyměří nižší penzi. Pokud to cítíte jako nespravedlivé, co s tím uděláte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Val, RC, amen, Josef Říha, mamcaRBK, Vladan52, hana brulíková, rosička, Pobavený-divák, Pavel_205, brunoo, jiri a jiri, rimiks, eva41, alankarel, Sokolik, jiricek1, PPatrik, adil.do.arezej, tomsik1, Jinotaj, Dahlie, evenak, edal, Allforpeace, Venda Leruk, jojoba, Vasa, jehela, hanybal66, Mezek Franta, kobr, helena1937, JanZnova, mydlisko, JSJ, Pete22, IvoW

Odpověď

Tento dotaz čeká na zodpovězení.