MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • KDU-ČSL
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.02.2011 9:25:37 - kapek

Protahování celého procesu je dále neudržitelné

Myslíte, že současná vláda dospěje k vyrovnání s církvemi? Kapku paradoxní je, že pokud se to zdaří, tak to zařídí jediná vláda ve dvacetileté historii Česka, kde nesedí lidovci. Jaké vyrovnání byste považoval za adekvátní? Líbí se Vám návrh minulé Topolánkovy vlády, tj. nějakých 80 miliard s úroky a nějaké movité majetky? Ptal jsem se na totéž i pana Bessera, ale zajímá mě Váš náhled na věc. Šimon

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.02.2011 12:46:51 - MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA
 Pěkný den, doufám, že ano. Vždycky jsme zastávali, že co bylo komunisty ukradeno, má být vráceno. Pokud k navrácení dojde, nebude to proto, že tam nejsme, ale proto, že protahování celého procesu je dále neudržitelné. Ne kvůli církvím a náboženským společnostem, ale díky blokačnímu paragrafu, který dusí celou řadu obcí i regionu. Obzvláště ve vztahu k povinnosti mít územní plán. To si konečně politická reprezentace uvědomuje. Návrh Topolánkovy vlády byl kompromisem, který sice nevrátil vše, ale v míře přijatelné pro církve a náboženské společnosti kompenzoval ztráty. Zároveň ho byl stát schopen financovat. Domnívám se, že v této podobě už přijat nebude. Je celá řada modelů, jak vše vyřešit. Důležité je, aby to vyhovovalo poškozeným, tedy církvím a náboženským společnostem. Pokud tomu tak bude, pak záleží na konkrétní formě.
S pozdravem Pavel Bělobrádek