Mgr. Petr Gazdík

  • STAN
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.12.2022 13:59:09 - Verba

Lhůty

Dobrý den, nemáte dojem, že se obecně ukazuje, že tu chybí lhůty - např. kdy je možné jmenovat nástupce někoho (např. předsedu ÚS), od kdy je možné sbírat podpisy pro prezidentskou kandidaturu, do kdy má být ustanovena po volbách koalice atd. Je to podle vás chyba zákonodárců nebo je to podle vás v pořádku? A pokud je stávající systém nedokonalí, podniknete něco pro nápravu?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.12.2022 11:29:36 - Mgr. Petr Gazdík
Jsem přesvědčen, že Ústava vůbec není napsána špatně. Autoři ale předpokládali jistou politickou a kulturní úroveň politických aktérů. Například to, že odcházející prezident nebude jmenovat předsedu Ústavního soudu více než půl roku před skončením mandátu předešlého, nebo když Ústava říká, že něco prezident nebo premiér mají udělat, tak se myslí neprodleně, či to, že vláda bez důvěry nebude vládnout třeba rok. Ale pořád si myslím, že nemá smysl psát přesné lhůty - Ústava není jízdní řád. Ale na nás záleží, koho si volíme - a zda ten, koho si volíme, má odpovídající politickou kulturu.