Ing. Martin Kolovratník

  • ANO 2011
  • Pardubický kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.12.2022 11:53:49 - Vlado Ohromný 7.

Co vše bude nově v malém techničáku?

Najdu tam třeba rozměr pneumatik? A hlavně, co přesně znamená to prodloužení evidenčky? Když ji někdo udělá a pak během roku auto změní třeba 2x nebo víckrát majitele, tak na evidenčku nemusí? Jestli ano, nebojíte se, že to bude nahrávat podvodníkům? Auto projde evidečkou a pak ho upraví, lépe řečeno vykuchají? Já bych se tomu u nás nedivil. Vlado

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.02.2023 18:42:06 - Ing. Martin Kolovratník

Dobrý den, pane Vlado.

Omlouvám se, že reaguji na Váš dotaz až nyní - s občany komunikuji primárně skrze můj osobní web www.martinkolovratnik.cz nebo skrze veřejný profil na Facebooku, kde jsem velmi aktivní. K Vašemu dotazu - malý techničák by se tolik rozšiřovat nebo měnit oproti tomu dnešnímu neměl. Změna, kterou ministerstvo sleduje, míří k digitalizaci. Základní data o evidenci vozidla, ať už je to VIN, barvy, typ vozidla atd. budou uloženy online, aby se k nim mohla dostat například policie. V tomto ohledu je to z mého pohledu dobrá pozitivní změna i pro nás řidiče – řekněme si sami, kolikrát jsme kdo velký techničák skutečně potřebovali? Současně připomínám projekt, který se chystal ještě za naší předchozí vlády, kterým je tzv. Portál dopravy. Do portálu se lze přihlásit například skrze Datovou schránku a vidíte v něm online všechna svá vozidla, která vlastníte a například také dobu platnosti jejich technické kontroly.


Co se týče evidenční kontroly, tak tu osobně vidím jako velký problém, čímž se jako opoziční poslanec netajím. Osobně jsem byl proti této změně a jsem přesvědčen, že při každé změně majitele by vozidlo měl lidově řečeno „někdo vidět“ – měl by ho zkontrolovat a porovnat skutečný stav s tím skutečným. Bohužel jsem byl v tomto ohledu osamocen. Vládní koalice tvrdila, že to není potřeba a dokonce také navrhovala platnost evidenční kontroly až na dva roky! Platnost jeden rok je nakonec výsledkem politického kompromisu. Mohu Vám slíbit, že vše budu velmi pečlivě sledovat a hlídat. Pokud by statistika ukázala, že dochází častěji ke krádežím, pak se k tomuto zákonu ihned vrátíme.