Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.02.2023 20:05:50 - laco

Gin z láhve byl vypuštěn

Mluvčí čínského ministerstva zahraničí Mao Ning sdělila, že výbuch plynovodu Nord Stream, který je významnou nadnárodní infrastrukturou, měl vážný negativní dopad na celosvětový trh s energií i na životní prostředí. Dále sdělila, že pokud jsou zprávy Hershova vyšetřování o odpovědnosti za tento výbuch Americké strany, musí být vyvozena odpovědnost a ti, kteří výbuch zosnovali se musí zodpovídat před celým světem. Jak Vy hodnotíte tento incident, ať už ho spáchal kdokoliv. Neobáváte se toho, že se v brzké době můžeme dočkat vyhazování do povětří kabelové sítě, která spojuje Evropu s USA a Kanadou či některých jiných propojovacích infrastruktur?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

liviaL, petr147, Kuba302

Odpověď

11.02.2023 19:53:29 - Ing. Antonín Seďa
 Souhlasím s názorem, že výbuch plynovodu Mord Strem 1 byl nzodpovědným a podle mne záměrně připraveným teroristickým činem s cílem oslabit vliv RF na dodávkách plynu do Evropy. Nevím,.kdo tento nezodpovědný čin vykonal, i když jsem přesvědčen, že to západní rozvědky vědí.Ale je to podlý čin, prootže velmi negativně dopadl na životy občanů. Podobně lze hodnotit politické ukončení možného provozu Nord Strem 2, ze strany Německa a pod tlakem USA. Opět jde o negativní dopady na životní standar a konkurenceschopnost EU. Pokud to vše shrneme, pak energetická krize, která vznikla špatným řešením ozbrojené agrese Ruska vůči Ukrajině, má velmi negativní dopady, které budeme my a naše budoucí generace splácet a na které budeme doplácet. Za vše může současná politická reprezentace, nejen česká, ale i EU, USA, Ukrajiny a zejména RF.  Je třeba si uvědomit, že žádná závislost není dobrá, ani na Rusku, ani na USA či Kataru. Evropa by měla řešit společně energetickou politiku a měla by oddálit Green deal, včetně návratu k jaderné energetice. A ČR by měla konečně vyřešit polostátní asociální politiku ČEZ, která současné vládě vyhovuje svým příjmem do státního rozpočtu. Naši politikci ztratili kvůli populismu a nacionalismu a také vůči nekrotické loajalitě vůči EU, odvahu řešit aktuální problémy občanů. A podle mého názoru tato současná politická reprezentace zastoupená v českém parlamentu nic nového nepřinese. Chce to změnu a návrat levicových stran do parlamentu. Ty vědí, jak konkrétně řešit problémy občanů.