Ing. Libor Turek, Ph.D.

  • ODS
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.03.2023 11:25:42 - mykeš

Co děláte pro snížení inflace?

Stále přicházíte s návrhy, které nás mají zachránit od bankrotu, a které dopapdají na nás, ale co děláte proto, aby nebyla tak hrozná inflace? Kdyby nebyla tak obrovská, dost věcí by to ulehčilo. A jak vysvětlíte, že je u nás jedna z nejvyšších? Jinde není tak vysoká nebo aspoň klesá.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

danusa, Pseudo

Odpověď

17.03.2023 11:09:14 - Ing. Libor Turek, Ph.D.
 Dobrý den,inflace je problém, který nás prostě dohnal. Helicopter money za covidu, válka a skokové zvýšení cen energií. Naše vláda hledá úspory ve státní zprávě, které by měly inflaci snížit. Do toho nezávisle rozhoduje ČNB stanovováním výše hypotečních sazeb, atd. To vše pomáhá brzdit inflaci. Na druhou stranu kupř. obchodníci s potravinami zkoušeli, co spotřebitelé unesou. Teď už ceny klesají, a i trh s energiemi se stabilizoval, když se naší vládě podařilo uskutečnit odchod od ruského plynu. To vše by dříve či později mělo inflaci zkrotit.  Jsem zvědavý na čísla za březen
S pozdravem