prof. MUDr. Věra Adámková, CSc.

  • BPP
  • Hlavní město Praha
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.08.2023 10:15:35 - Majda87

výroba léků

Když tu byl covid, tak se vakcína vytvořila rychle. Proč to teď nejde i u léků, které na trhu chybí, když podle všeho mají problém všechny evropské země?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

BPN, antigreen, tomsik1, Sascha, Sascha, hrad, olas, badaxe1, mamcaRBK, jivav, hlja, Polly, Hogo.Fogo, helena1937, Dahlie, Pamětník2, Severočeši.cz, zipo, jarolav, srstka, molik, Vesmir, amazonie, Josef Hašek, Qtoš, marssa, eva41, Lilith.li, Pepimo, Žabiař, kenyrts, Vierka, Faberge, michal garty

Odpověď

06.09.2023 15:29:52 - prof. MUDr. Věra Adámková, CSc.
 Dobrý den, problém nedostatku léků nás trápí každý den, Ministerstvo  zdravotnictví údajně  jedná, ale výsledek jsme zatím neviděli. Lékárníci  se snaží tam, kde  mohou, z dostupných ingrediencí vyrábět léky, ale , samozřejmě, je  možné  pouze omezeně. Navrhovala jsem MZ jednat s českými majiteli výrobních  farmafirem, zda  mohou pomoci. O tom,  zda  nějaká jednání úspěšně  proběhla, nemám informaci.