Ing. Martin Kolovratník

  • ANO 2011
  • Pardubický kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.09.2023 13:06:58 - Korálek

nová pravidla pro majitele řidičáku

Dobrý den, čtu vaši odpověď na téma nových pravidel. A zajímá mě, co přesně znamená ten pojem bezúhný řidič, který může být mentor? To znamená jen někdo, kdo má plný počet bodů? A musí splňovat nějaká další kritéria? Např. věk? Musí mít řidičák? A k těm vzdělávacím kurzům, předpokldám, že budou zpoplatněny, je to tak? A kdo bude jejich částku určovat?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

IjonT, fuki, tomsik1, drobeřek, Nelinka Zelinka, dmt, permoníček, zipo, Vasa, Venda3

Odpověď

07.09.2023 13:32:27 - Ing. Martin Kolovratník
Dobrý den, pane Korálku,
mentorem může být pouze řidič, který je držitelem řidičského oprávnění skupiny B po dobu alespoň 10 let a kterému nebyl udělen zákaz řízení a nemá žádný záznam v bodovém systému. Obvykle se jedná o rodiče nebo příbuzného mladého řidiče, ale to není podmínkou. Mladý řidič si musí zvolit konkrétního mentora, který s tím musí souhlasit. Tato informace se zanese do Elektronické karty řidiče obou zúčastněných. Mladý řidič může mít až 4 mentory. Vzdělávací kurzy fungují již nyní a jsou zpoplatněny obvyklou cenou.