PhDr. Jiří Horák, Ph.D.

  • KDU-ČSL
  • Jihomoravský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.11.2023 13:25:45 - občanzDomažlic

Hrozí nám nějaké bezprostřední nebezpečí?

Opravdu je nutné se připravovat na válku? Určitě platí, že kdo je připraven, není překvapen, ale není přehnané mluvit o tom, že hrozí válka? Vždyť s ohledem na to, že jsme členy NATO, byla by to další světová. A s kým bychom vlastně měli válčit?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.12.2023 16:34:49 - PhDr. Jiří Horák, Ph.D.
Dobrý den,
já si tento problém uvědomuji a lidé se mě často ptají, že jsou vystrašení, když slyší, že se Česko musí připravovat na válku. Válku tady nikdo nechce, ani já ji nechci. Já chápu, že lidé jsou na to citliví, zejména pak poté, co zažili covid, válku na Ukrajině, následující energetickou krizi, inflaci atd. Na druhou stranu je potřeba si uvědomit důležitou věc, že armáda se z principu musí připravovat na teoretickou válku. Staré římské přísloví říká, že kdo chce mír, ať připravuje válku. Ale to neznamená, že chce válku, ale že kdo má silnou a připravenou armádu, na toho nikdo nezaútočí. Jde tedy o to mít silnou, moderní a připravenou armádu, abychom se nestali slabým terčem nějakých agresorů.