Ing. Josef Kott

  • ANO 2011
  • Vysočina
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.11.2023 16:14:49 - dodo13

Úsporný balíček

Co přesně chcete napadnout u ÚS? A myslíte, že máte šanci? A rozhodl už soud o vašich předchozích žalobách? Třeba ohledně valorizace důchodů? A ještě jedna všc, kdybyste byly po volbách u vlády. Co byste změnili nebo zrušili?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Bobo12

Odpověď

01.12.2023 11:44:26 - Ing. Josef Kott
Je to podle nás protiústavní opět z hned několika ohledů. Jednak je to způsob projednávání, kdy koalice zase nařídila pevný čas hlasování, nenechala vystoupit všechny poslance, kteří vstoupit chtěli a nemohli třeba ani vysvětlit své pozměňovací návrhy. To je naprosto nepřijatelné, to jsou takové zvláštní manýry, které zavání předlistopadovou dobou. Pak to jsou ale i některá konkrétní opatření toho daňového balíku, která jsou zjevně retroaktivní, a to už v minulosti Ústavní soud konstatoval, že je nepřípustné.
10. ledna začne Ústavní soud projednávat první naši žalobu na změnu podmínek mimořádné valorizace důchodů. To byla ta zcela zjevně protiprávní novela zákona, kterou vláda sebrala důchodcům 1000 korun měsíčně, na než jim už ale vznikl ze zákona nárok. Soud rozhodl o veřejném projednávání, jak jsme navrhovali, takže všichni to budou moci sledovat. Předvolal si i ministra Stanjuru a ministra Jurečku, který ještě v lednu tvrdil, že nic takového nepřichází v úvahu, protože by to bylo protiústavní. Všechny ty naše návrhy, které jsme dosud na Ústavní soud podali, jsou velmi precizně připraveny a já věřím, že mají velkou naději na úspěch.
Až budeme ve vládě, tak zase Českou republiku vrátíme na růstovou trajektorii, aby se tu lidem dobře žilo, aby skončila ta šílená drahota, kterou způsobila vláda Petra Fialy. Už v minulosti jsme dokázali, že dokážeme snižovat daně, ale přitom mít vyrovnané i přebytkové rozpočty a snižovat zadlužení. K tomu bychom se zase vrátili.