Ing. Klára Dostálová

  • BPP
  • Královéhradecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.03.2024 10:33:41 - Ptáčková

Jaké záruky podle vás v paktu chybí?

Že budeme donuceni přijmout migranty i proti své vůli? Nebo že budeme muset platit, když tak neučiníme. Souhlasím s vámi, že je pakt absurdní, ale zajímalo by mě, co myslíte těmi zárukami. A je ještě šance, že by nevstoupil pak v platnost? A nepřijde vám divné, že se o něm hlasovalo narychlo teď před volbami?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

zipo, Hagrid, Pamětník2, ptata, eva41, Koteček, Kritická

Odpověď

06.03.2024 13:21:51 - Ing. Klára Dostálová
 Šance na to, že by Migrační pakt nevstoupil v platnost, je velmi malá. Vláda potažmo ministr vnitra Vít Rakušan by musel najít tzv. blokační menšinu. Nestačí na to ani země Visegrádské čtyřky, protože celkem by muselo být proti tolik zemí, aby součet jejich obyvatel byl cca 150 milionů lidí. Ono by to asi šlo začít tuto blokační menšinu hledat, ale na straně vlády ani ministra vnitra není vůle. A je to přesně tak, jak píšete. Pokud nebudeme chtít migranty přijmout, zaplatíme za jednoho „nepřijmutého“ cca 20.000 EUR. Nejde tady o záruky, jde o to, že povinná solidarita je nesmysl nejen jazykově, ale i prakticky.