Ing. Radovan Vích

Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • SPD
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.03.2024 10:23:19 - Nikolas

Jste pro vyslání našich vojáků na Ukrajinu?

Nehrozilo by tím rozpoutání mnohem většího konfliktu? Koho to vlastně napadlo, že by se tam vojáci vysílali? A jak vidíte budoucnost této nesmyslné války? Má Ukrajina šanci Rusko vojensky porazit? Je mi jí líto, ale přijde mi, že její pozice slábne.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

medojed

Odpověď

07.03.2024 19:40:13 - Ing. Radovan Vích
 Dobrý den a děkuji za dotaz.
V žádném případě nesouhlasím s vysláním našich vojáků na Ukrajinu. Jsem přesvědčený, že to je iniciativa prezidenta Macrona, ke které se přihlásily některé státy EU a zástupci naší vlády a zejména prezident republiky Petr Pavel. Neřekl jasné, NE, ale naopak hovoří o vyslání sil na Ukrajinu určených pro odminování a případně další specialisty. Co se týká Ukrajiny, tak máte pravdu, že nemůže vojensky jadernou velmoc jako 140 miliónovou Ruskou federaci porazit. Vláda Petra Fialy se zhostila zcela mylně role zachránce a novodobého mesiáše Ukrajiny a prosazuje další dovozy zbraní a munice. Aktuálně byla současná vláda iniciátorem sbírky mezi dalšími státy na nákup dělostřelecké munice ve výši 1,5 mld Euro. Ve skutečnosti je to ale pouze další přilévání oleje do ohně, kde budou pouze další desítky tisíc mrtvých na obou stranách. Je potřeba toto nesmyslné válčení ukončit a zasednout k jednacímu stolu. Ukrajina má mj. obrovské problémy s logistikou, nedostatkem protivzdušné obrany, absenci letectva ale zejména jí docházejí lidské zdroje a ochabuje nadšení a víra ve vítězství. Sta tisíce mužů schopných služby v armádě utekly do zahraničí, anebo se úplatky službě vyhnuly. Taktické chyby armády také vedly již k výměně celého vedení ministerstva obrany Ukrajiny a velení armády. Byla také zjištěna rozsáhlá korupce a rozkrádání finančních prostředků na ministerstvech Ukrajiny zaslaných ze zahraničí, a to ve velkém. A takto by se dalo dlouze pokračovat.Pokud se nestane něco nepředvídatelného a zcela mimořádného, konflikt skončí podle mého názoru bohužel nejpozději nástupem Donalda Trumpa do funkce prezidenta USA.