Petr Fiala

  • SproK
  • Ústí nad Orlicí
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.03.2024 14:50:13 - Mirka C.

Protesty zemědělců

Dobrý den, nemáte dojem, že to už zemědělci přehání? V čem se mají hůř než ostatní profese? Berou nemalé dotace a ještě si stěžují. I díky nim jsou drahé potraviny a ještě lidem (hlavně v Praze) komplikují život svými protesty. A co taky nechápu, z jakého důvodu by právě oni měli mít slevu na sociálním pojištění? Je možná, že na ně dopadá krize, ale to na nás všechny.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Zdenička

Odpověď

11.03.2024 8:23:23 - Petr Fiala
 Dobrý den. Po předloňské úpravě státní zemědělské politiky došlo k reálnému (a ne malému) poklesu příjmů středně velkých zemědělců (osobně za středně velké považuji hospodařící na rozloze 400 - 2000 ha). Podle mne je potřeba produkčním (tedy těm, co produkují potraviny pro nás) středním zemědělcům pomoci, ale ne na úkor malých. A tu pomoc najít vhodnou formu (podle mne to nejsou ani investice, ani sleva na sociálním pojištění, ale např. přímá platba na vyprodukované).