JUDr. Daniela Kovářová

  • Plzeň-jih
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.03.2024 10:44:54 - David Fetrle

korespondenční volby

Paní Kovářová, dobrý den. Zajímá mě, proč se dopředu předpokládá, že korespondenční volby zpochybní jejich výsledek? Já teda nevím, ale podle mě je kvůli volbě až moc povyku, kéž by se takto řešily zásadnější věci, co trápí lidi. Myslím, že korespondenční volby řeší jen politici a moc nechápu proč? Vždyť kolika lidí se to týká? A proč se v souvislosti s tímto tématem neřeší i to, že by tak mohli volit všichni? Proč nezavést elektronické volby? Třeba by pak volilo mnohem více lidí a podle mě mají takové volby i budoucnost. Děkuji za Váš čas

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

tomsik1, mamcaRBK, Dahlie, Pukst, Venda3, Pamětník2, hrad, 41eva, Helca, Nic moc, Bajajka, ivfg, Jan Cidrych

Odpověď

20.03.2024 10:53:17 - JUDr. Daniela Kovářová
 Zpochybnění voleb už nyní avízují některé politické strany, proto lze takový krok považovat za pravděpodobný. Jinak jednou z námitek proti připravované změně je nerovnoprávné postavení voličů v ČR, kteří korespondenčně volit nebudou moci, a voličů v zahraničí, kteří tuto možnost mít budou.Vaše dotazy ohledně elektronických voleb jsou namístě, nicméně s výjimkou Estonska žádná země na světě elektronické volby nemá s ohledem na reálné obavy o jejich "hacknutí". Patrně jde o systém, který lze ovlivňovat ještě lehčeji než volby korespondenční.