JUDr. Ing. Zdeněk Hraba, Ph.D.

  • Benešov
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.05.2024 12:54:04 - Frodo

ochrana hranic

Dobrý den, pane Hrabo, zajímalo by mě, co máte na mysli tou tvrdou ochranou hranic? A k těm dávkám. Jsem pro, aby je migranti nedostávali, jen se trochu bojím, zda by to nedělalo víc škody než užitku, zda by se neuchylovali ke kriminalitě apod. Co si o tom myslíte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.05.2024 17:02:56 - JUDr. Ing. Zdeněk Hraba, Ph.D.
Dobrý den, „tvrdá“ ochrana hranic znamená fyzická nepropustnost. Žádné volné hranice, žádné přijímání trosečníků, ale konfiskace lodí, které se na „dovozu lidí“ podílí a samozřejmě zvýšení počtu příslušníků FRONTEXu (tedy evropských pohraničníků).Co se týká dávek, tak na začátku by měl být princip, že dotyčný migrant musí prokázat, že má nárok na azyl a nikoli stát prokazovat migrantovi, že nárok na azyl nemá. A u ekonomické migrace by ten důvod udělit azyl být prostě vůbec neměl. Aby se obešla pravidla pro ekonomické důvody migrace, tak je dlouhodobě velký tlak na ustanovení pravidel jiných – třeba důvod tzv. genderově podmíněného násilí (s tím, že důkazem pak bude nějaká pofidérní statistika a pak už jen výpověď dotyčného žadatele o azyl). A tvorbě takovýchto „bypassů“ je potřeba právně a politicky zamezit.