Jaroslav Doubrava

  • S.cz
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.12.2012 16:11:20 - doby

Je moc smutné, že se obce musí obávat sociálních nepokojů...

Co říkáte na ,,manuál“ proti sociálním nepokojům, který obdrželi obce a města Ústeckého kraje? Nejsou to jen vyhozené peníze?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.12.2012 11:00:38 - Jaroslav Doubrava
Především mám za to, že je moc smutné, že se obce musí obávat sociálních nepokojů, že se životní podmínky zhoršily natolik, že se takových nepokojů obce musí obávat. A manuál? Vycházím li ze svých dlouholetých zkušeností ve vedení obce, musím říci, že víc, než nějaký manuál proti sociálním nepokojům je důležitější znalost místních podmínek. To v menších obcích. Někdo by asi řekl, že ve městech je to potřeba. Mně se představa jakéhokoliv zásahu proti těm, kteří by se dostali do situace, kdy jim nezbude nic jiného, než na svou zoufalou situaci upozornit takovým způsobem, velmi příčí. Máte li na mysli nepokoje typu Šluknovsko, pak je to otázka bezpečnosti a pro její zajištění si platíme policii. Ta by měla mít odborníky, prostředky a také sílu bezpečnost zajistit. Nedovedu si představit, jak by takovou situaci zvládla samospráva, byť by měla sebelepší manuál, bez policie. Zdravím Vás a přeji příjemné dny. Jaroslav Doubrava