Jaroslav Doubrava

  • S.cz
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.12.2012 10:14:21 - M.Tomáš

Záchytka asi potřeba je, ale ta už řeší jen důsledek

Souhlasíte s novým hejtmanem, který chce v kraji zřídit protialkoholní záchytnou stanici? A nemyslíte, že se stále mluví o protidrogové prevenci, ale o legálních drogách-alkohol a cigarety se moc nemluví? Nemyslíte, že nám tak časem může problém s alkoholem přerůst přes hlavu? Podle mě se to ukazuje trochu i v souvislosti s kauzou metylalkoholu, kdy lidé riskovali své životy kvůli pár skleničkám (mám na mysli poté, co skončila prohibice a lidé stále roli nekolkovaný alkohol)

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.12.2012 11:02:39 - Jaroslav Doubrava
Věřte pane Tomáši, že plně souhlasím s Vaší obavou v otázce obsaženou.Zkušenosti z minula ukazují, že Záchytka asi potřeba je, ale ta už řeší jen důsledek. Já na jeho místě bych jako první neřešil záchytku, ale např. dostupnost zubní pohotovosti apod.

Ony legální drogy,mám za to, že nelze řešit neustálým zvyšováním cen, nasazováním vyšších a vyšších daní ve kterém se zhlédl min.Kalousek. Ano, to je důvod, proč se stále vyskytují další a další případy otravy metylalkoholem (mimochodem ty,kteří ho míchali do pití bych soudil pro úmyslné vraždy. Museli důsledky své lumpárny znát). Strašné je, že alkoholu a kouření propadá čím dál víc mladých lidí,spíše ještě dětí. Chybí spolupůsobení rodin, škol a odborníků při preventivní činnosti. Zdravím Vás a děkuji za položený dotaz. Jaroslav Doubrava