JUDr. Vít Bárta

  • VV
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.02.2011 7:24:49 - Zuzka

Dostavba D8 mne naopak velmi zajímá

Proč jste nedorazil na poslední kulatý stůl o D8? Paní hetmanka Vaňhová pak může tvrdit, že o naše názory, o názory ústeckých občanů, nestojíte

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.03.2011 19:58:46 - JUDr. Vít Bárta
Informace v médiích, ze kterých při mé kritice vycházíte, se bohužel nezakládají na pravdě. Netuším, proč jsou tyto nepravdy opakovaně vypouštěny do médií společně s komentáři paní hejtmanky, ačkoliv jde o lež. Jako každý slušný člověk jsem totiž i já vychován tak, že když se nemohu nějaké akce z vážných důvodů zúčastnit, slušně se omlouvám, a to s dostatečným časovým předstihem, aby mohl pořadatel akce ještě zareagovat. Tak tomu bylo samozřejmě i v tomto případě, kdy mě omlouval můj sekretariát a to s více než týdenním předstihem. Je velmi jednoduché prokazatelně doložit, že se tak stalo již 9.2.2001, v 15:38, kdy tato omluva šla přímo na sekretariát paní hejtmanky Vaňhové. Nechápu tedy, proč jsem v tomto opakovaně napadán.
     Ano, upřímně mě mrzí, že se jsem se debaty ve Velemíně nemohl zúčastnit, nicméně věřte, že důvod mé neúčasti byl natolik závažný, že to prostě jinak nešlo. I já jsem bohužel "jen" člověk a i já umím být jen na jednom místě zároveň. O důležitosti, kterou jsem této schůzce přikládal však svědčí i fakt, že jsem na něj delegoval 5 ! zástupců nejvyššího vedení hlavního investora, tedy Ředitelství silnic a dálnic. Společně s projektanty je to maximálně silné zastoupení na úrovni, která fakticky řeší problém, jak urychleně tuto komunikaci dostavět.
    Vaše kritika, že mě stav ohledně komunikací D8 nebo E55 nezajímá, mě osobně velmi mrzí a dovolím si s Vámi hluboce nesouhlasit. Je tomu totiž přesně naopak. Důkazem pro toto tvrzení může být i fakt, že v této oblasti jsem totiž byl na setkání s občany již několikrát. Navíc velmi aktivně hledám na všech frontách způsob jak najít rychle řešení k dostavbě D8. Jednou z cest bylo i angažování speciálního poradce pro ekologické otázky, který nám pomáhá najít cestu, jak situaci v místě řešit, aby nedocházelo k dalším prostojům a opakovaným a hlavně zbytečným střetům s ekology. Ač mohou být názory na pana Partika velmi rozporuplné, svou práci pro úřad odvádí kvalitně a jeho výsledky nám v tomto velmi pomáhají. Můj kolega David Čermák pak vede opakovaná a velmi častá jednání s místními starosty. O všech z nich jsem detailně informován. Poslední takovou akcí bylo setkání 10.2.2011 (tedy týden před akcí ve Velemíně), kterého se mimochodem účastnila i paní hejtmanka a zhruba další dvacítka zástupců místní samosprávy... A to zcela pomíjím fakt, že tento kraj navštěvuji rád i ve svém osobním volném čase. A přesto máte pocit, že se Vaším problémem nezabývám, že mě Vaše situace nezajímá. Mrzí mě, jak málo stačí k mému odsouzení.