Ing. Jan Horník

  • STAN
  • Karlovarský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,63. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.03.2011 10:25:04 - Křížovnický

Otevřený dopis hejtmanovi ve věci KNN, a.s. ze dne 28.2.2011

Pane senátore, co se to děje v Karlovarském zdravotnictví? Myslel jsem, že po skončení vyděračské akce se situace uklidní, ale zdá se mi, že v Karlovarském kraji se děje pravý opak

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.03.2011 13:58:19 - Ing. Jan Horník
Vážený pane Křížovnický, dovolím si Vám z důvodu mých časových možností přeposlat jako odpověď materiál, v kterém jsou popsány skutečné příčiny neutěšeného stavu krajského zdravotnictví v Karlovarském kraji.

Otevřený dopis hejtmanovi Karlovarského kraje

Vážený pan                                                                                      
PaedDr. Josef Novotný
Hejtman Karlovarského kraje
Karlovarský kraj
Závodní 353/88
360 21 Karlovy Vary

v Božím Daru dne 28.2.2011    

Vážený pane hejtmane,

zasílám Vám otevřený dopis, v kterém Vás žádám, abyste z Vaší pozice hejtmana Karlovarského kraje a  krajského politika s největším mandátem obdrženým od voličů, zastavil naprostý rozpad krajského zdravotnictví a to jak na úrovni hospodářské, tak i odborné. 
   K napsání této žádosti jsem se rozhodl na základě dnešního dopoledního odvolání Romana Brázdila, primáře ARO karlovarské nemocnice. My, na západě Čech si stěžujeme na absenci inteligence v našem regionu, na nejnižší vzdělanost, na nejnižší průměrnou mzdu v ČR a na mnoho dalšího. Ale uvědomme si, že jednou z těchto negativních příčin jsou právě nekompetentní politici. Kdo nás bude na Karlovarsku léčit, zachraňovat naše životy, dávat dohromady po bouračkách? Jsem si zcela jist, že radní pro zdravotnictví a předseda představenstva KKN a.s. doktor Václav Larva to nebude. Co jsme to za společnost, že se zbavujeme svých nejlepších lidí jenom proto, že se nám nelíbí jejich kritické hlasy poukazující na nešvary a šlendrián v krajském zdravotnictví a myslíme si, že jako politici si můžeme dovolit vše?
   Pane hejtmane, Vaše politická koalice ČSSD s podporou KSČM dokázala svou totální arogancí k dosaženému vzdělání, prověřeným mnoha kritickými situacemi, zlikvidovat člověka odborníka, za kterého budete jen těžko hledat náhradu. Celá situace je o to horší, že ARO je skutečně srdcem nemocnice, jak to řekl primář Žák a Vy děláte vše pro to, abyste docílil exitus celého jejího organismu. Chci abyste věděl, že za nemocnicí v Karlových Varech a i za odvolaným primářem Romanem Brázdilem plně stojím a budu se snažit za ně zasazovat tak dlouho, než bude karlovarská nemocnice zase v černých číslech a bude v ní co nejvíce takovýchto kvalitních lékařů jako je pan Roman Brázdil.
   Zřejmě budete oponovat, že primáře odvolává a jmenuje představenstvo KKN a.s., a že já si dělám opět politickou reklamu, jak to již dlouhodobě říkají mí oponenti včetně Vás. Ne, žádné PR si nedělám a věřte, že jsem si jej nedělal ani v listopadu 1989, kdy ostatní seděli zakřiknutí doma a možná jim bylo úzko z možnosti ztráty své partijní knížky. Jen nenávidím bezpráví, bezdůvodné povyšování se nad druhé a také lidskou tupost, protože takto budeme mít demokracii pouze na papíře. Velmi mne znepokojují některá skutečně nekompetentní rozhodnutí, která jako Rada KK činíte. A co se týče odvolávání a jmenování primářů v KKN a.s., tak v představenstvu společnosti zastupují jeho 100 % vlastníka, tj. Karlovarský kraj, právě členové Rady KK, pánové Václav Larva, Miloslav Čermák, Jaroslav Bradáč a Jaroslav Borka, takže v podstatě plní i zadání Rady KK.
   Pane hejtmane, žádám Vás opakovaně, abychom my politici a odborná veřejnost zasedli ke společnému kulatému stolu a našli pro zdravotnictví Karlovarského kraje ta nejlepší řešení. Nenechávejme zásadní problémy v této oblasti na lidech s naprostou absencí manažérských schopností. Zřejmě mi budete vytýkat, že pouze kritizuji a že nepřicházím s řešeními. K tomu uvádím, že jsem alespoň kostru možné budoucnosti krajského zdravotnictví přednesl na posledním Krajském zastupitelstvu KK, bohužel bez jakékoliv odezvy včetně svolání ZKK mimo řádný termín (viz níže).
   Rovněž Vás žádám o zajištění fungování Dozorčí rady KKN a.s., jenž je zřejmě ve své práci naprosto paralyzována, kdy jsme např. na podzim roku 2010 žádali na jednání Zastupitelstva karlovarského kraje jmenování nového člena Dozorčí rady KKN a.s. za našeho zesnulého kolegu Jiřího Morávka, leč i tato žádost byla Vámi nevyslyšena.
   Pane hejtmane, pokud se nepodaří zastavit rozklad KKN a.s., měli by ti, kteří tento stav zavinili a dále prohlubují, najít dostatek sebereflexe a ze svého politického konání při správě věcí veřejných vyvodit osobní důsledky.     

S přáním lepších časů pro krajské zdravotnictví   
Jan Horník, zastupitel KK a senátor PČ