Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.01.2013 9:21:41 - petr lexa

odpovědi na dotazy

Pane senátore, dovolte mi dva dotazy. Jednak co říkáte na to pozměňovací návrh rozpočtu v rámci něhož byla schváleno navýšení státní podpory pro sportovní kluby a tělovýchovné jednoty o 800 milionů korun?A za druhé co říkáte na navýšení platů poslanců, které prošlo i díky ČSSD?Není Vám hamba?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.03.2013 11:26:53 - Marcel Chládek
Dobrý den, u problematiky sportovních klubů a tělovýchovných jednot nejde až tak o peníze, jako o formu, kterou byla tato změna provedena. Pokud by se potvrdilo, že exministr Josef Dobeš peníze pro sportovce rozděluje podle svého vlastního klíče - jak měl podle médií slibovat v motivačním dopise pro příznivce Hnutí pro sport - pak jde nepochybně o zcela skandální situaci. Josef Dobeš totiž resort školství dva roky, co byl ve funkci, devastoval. Je nepřípustné, aby měl jakýkoliv vliv na jeho další chod. Co se týče druhého dotazu, nešlo totiž vůbec o platy poslanců, ale o platy soudců. Hrozilo, že by v lednu tito lidé nepobírali žádný plat. Vliv na justici by byl obrovský a hrozily by nátlakové akce. Vláda na tuto situaci nedokázala náležitě reagovat a musela se tedy schválit v
současné, nepříliš šťastné, podobě.