JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.01.2013 8:57:50 - M.Tomáš

V tomto případě zvítězil především zdravý rozum a zájmy pacientů

Všeobecné zdravotní pojišťovně ČR se podařilo najít shodu s Asociací krajů České republiky a podepsat memorandum, které otevírá cestu k urychlenému uzavření vyvážených smluvních vztahů krajských nemocnic s největší zdravotní pojišťovnou u nás. Co to znamená pro nás občany? Nemu-síme se tak bát o dostupnost péče v menších městech-obcích? Už teď je to někde tristní…

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.02.2013 9:14:22 - JUDr. Michal Hašek
Dobrý den, máte naprostou pravdu. V tomto případě zvítězil především zdravý rozum a zájmy pacientů. Na jižní Moravě jsme vycházeli z dlouhodobé práce Jihomoravského kraje na koncepci akutní lůžkové péče. Již dříve jsme za tímto účelem uzavřeli dvě memoranda mezi Jihomoravským krajem, Ministerstvem zdravotnictví ČR, Všeobecnou zdravotní pojišťovnou a Svazem zdravotních pojišťoven. Vámi zmiňovaná prosincová dohoda Asociace krajů ČR se Všeobecnou zdravotní pojišťovnou České republiky o společném postupu při uzavírání smluv o poskytování a úhradě hrazených služeb mezi nemocnicemi s akutní lůžkovou péčí pro léta 2013 až 2017 znamená nastavení poskytování zdravotní péče ve všech krajích ČR a zároveň jasně deklarovaný společný postup při zefektivňování a udržování vysoké kvality a zároveň dostupnosti akutní lůžkové péče. Potvrdila se skutečnost, že je třeba vést dialog a nikoli zákopovou válku. Souhrnně, jde tedy jednoznačně o výhru, jejíž význam v tuto chvíli není ještě každému zřejmý.

Dohoda umožní zajištění péče pro občany a to tak, abychom se všichni nemuseli bát o její dostupnost. Budeme však i nadále prosazovat v rámci asociace krajů co největší možnost zajištění sítě zdravotních zařízení tak, aby nemusel mít nikdo obavy, že dojde k poškození zdraví.