ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.03.2011 20:42:56 - Zdenda

Takové jednání není s členstvím v ČSSD slučitelné

Dobrý den, mluvívá se o pražské ods, jaký tam mají šubruňk, ale s údivem zjišťuju, že si obstojně nestojí ani pražská soc. dem. Dealer drog je členem vaší strany, to je věc! Nevím, jaký je postup při žádosti občana o vstup do strany, ale nestálo by za to si všechny budoucí členy prověřovat?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.03.2011 15:38:50 - Petr Dolínek
Dobrý den,
reaguji na Váš dotaz ohledně kauzy zastupitele Městské části Praha 9 Petra Müllera, který mi byl zaslán prostřednictvím Parlamentních listů. Dovolte mi nejprve vyjádřit obecné stanovisko k zmíněnému problému. Česká strana sociálně demokratická je demokratickou stranou, která je otevřena všem zájemcům, kteří projeví o členství zájem a chtějí jejím prostřednictvím realizovat sociálnědemokratickou myšlenku či této realizaci svoji aktivitou pomáhat. Ačkoliv se během přijímání členů snažíme co nejvíce odhadnout jejich motivy, které je vedly ke vstupu a snažíme se nepřijímat osoby s pochybnou kriminální minulostí, čas od času projde sítem standardního přijímacího procesu někdo, kdo myšlenku sociální demokracie zneužije k vlastnímu užitku či souběžně se členstvím páchá závažnou trestnou činnost. Od takového člověka se sociální demokracie ve chvíli, kdy se na tuto skutečnost přijde, a nemusí jít pouze o policejní vyšetřování, snaží v rámci svých možností distancovat a vyloučit jej ze svých řad. Sociální demokracie je však stranou demokratickou, proto přiznává svým členům plné právo na soukromí a nemá tedy k dispozici jakékoliv metody, kterými by bylo možné sledovat členy a monitorovat jejich činnost vně sekretariátu strany.
Moje osobní stanovisko k problému se shoduje se závěry Krajského výkonného výboru a Obvodního výkonného výboru, které v uplynulých dnech jasně deklarovaly zásadní distanc od osoby Petra Müllera a pozastavily jeho členství ve straně. Jako tyto dva orgány i já jej vyzývám k ukončení členství v ČSSD a složení mandátu zastupitele Městské části. Jeho provinění je natolik společensky závažné, že nemá smysl čekat na výsledky trestního stíhání a je nutné okamžitě přikročit k očištění dobrého jména sociální demokracie nejen v Praze 9.
Těší mě Váš zájem, Petr Dolínek