JUDr. Marie Nedvědová

  • BPP
  • Česká Lípa
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,44. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.01.2013 18:21:14 - hanka.plna

Rozhodnutí Ústavního soudu je nutno brát za fakt

Co říkáte na rozhodnutí ÚS ohledně přímé volby prezidenta? Myslíte si že tak může následně dojít k zpochybnění prezidenta-voleb? A jak vůbec vnímáte stížnost Okamury? A myslíte si, že je třeba, aby se prováděcí zákon k přímé volbě do budoucna upravil-vylepšil? Děkuji za odpovědi

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.01.2013 12:31:48 - JUDr. Marie Nedvědová
 Dobrý den,

omlouvám se za pozdní odpověď a nevím jestli má smysl v den,  kdy jsou již námy výsledky voleb i rozhodnutí Ústavního soudu na tento dotaz odpovídat. Nicméně rozhodnutí Ústavního soudu je nutno brát za fakt, ať již se nám líbí či nikoliv. Myslím si, že by případné volby, pokud by bylo rozhodnuto jinak, toto rozhodnutí zpochybnit mohlo. Stížnost pana Okamury jsem vnímala jako jeho právo občana této země, dané mu Ústavou a které on využil. Toto byli fakticky první přímé volby na základě prováděcího zákona, který byl přijat relativně ve velmi krátké době a není vůbec vyloučeno jeho vylepšení, zejména aby nedocházelo k takovým pochybnostem při ověřování sebraných podpisů, což vedlo nejen k nejistotě samotných kandidátů, ale i občanů ohůledně správnosti a zákonnosti voleb.


S pozdravem dr. Nedvědová Marie