ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.03.2011 13:19:56 - sylenka

Myslím, že kvalifikaci mám, ale tato poznámka byla to spíše nadsázkou

Dobré odpoledne, opravdu byste chtěl být ministrem financí? Vždycky jsem si myslela, že jako lékař a svého času hlava lékařstva jste expertem na zdravotnictví. Proč myslíte, že jste zralý na finance?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.03.2011 11:10:11 - MUDr. David Rath
Současný ministr financí M. Kalousek je vzděláním chemik a podstatnou část svého profesního života trávil v pneumatikárně. S touto profesní průpravou je ministrem financí a pravice se tváří, že je výborný ministr. Já jsem profesí lékař, ale podílel jsem se na ekonomickém řízení soukromých ambulantních zdravotnických zařízení, která docela prosperovala, podílel jsem se na ekonomickém řízení rodinné firmy od 90.let. Řídil jsem lékařskou komoru, kterou jsem přebíral s majetkem několika milionů korun a předával s majetkem několik desítek milionů korun. Jako ministr jsem dohlížel na ozdravování zadlužené VZP, která měla čtrnácti miliardový schodek a dostal jsem ji do výrazného přebytku. Nyní se podílím na řízení kraje a sestavuji jeho rozpočet, který je přibližně 17 miliard korun. Myslím, že má ekonomická průprava v praxi je neskonale vyšší než průprava pana Kalouska. Přesto byla moje poznámka o ministerstvu financí v mém obsazení spíše nadsázkou.