ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.01.2013 10:22:41 - šebánková

Zákaz a regulace likvidují podnikání a otravují občanům život.

Ministerstvo zdravotnictví připravilo zákon, který razantně upravuje prodej cigaret a alkoholu dětem, nebo kouření na veřejných prostranství. V rámci tohoto opatření by tak údajně měl být plošný zákaz kouření v restauracích, hospodách… a navíc by v každé restaurací měli podle zákona nabízet minimálně jeden nealkoholický nápoj levnější než alkoholic-ký… Co si o tom myslíte? Není to příliš velký zásah do svobody obyvatel-alkohol i cigarety jsou přeci legální

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.01.2013 14:22:24 - Jan Florián
Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Úvodem chci říci, že v současné době máme platný zákon o regulaci tabáku č. 379/2005 Sb., o opatřeních k ochraně před škodami způsobenými tabákovými výrobky, alkoholem a jinými návykovými látkami, který byl novelizován, tedy zpřísněn a od r. 2011 rozlišuje restaurace a jiné provozovny na kuřácké či nekuřácké, nebo provozovny s možností stavebně oddělených prostor. Tato varianta je naprosto dostatečná, liberální, spravedlivá a dostačující. Každý návštěvník si může vybrat sám, dokonce se stalo i dobrou tradicí, že v některých kuřáckých provozech se v době obědů nekouří. Osobně jsem proti úplnému zákazu kouření a z principu proti jakýmkoliv zákazům či příkazům, které jsou absurdní, odporují zdravému rozumu a ještě likvidují podnikání v gastronomii. Mám pocit, že začíná hon na čarodějnice. Jasným důkazem je cenový diktát nealko nápojů, resp. připravovaný zákon z pera ministra Hegera. Je to útok na svobodné podnikání, cenový diktát a o to víc mě mrzí, že takový zákon podporují někteří poslanci z pravicového spektra. Výchova je úkol rodiny, stát nemá ani nemůže vychovávat občany o to se snažili komunisté a všichni víme jak to dopadlo! Ministr a jeho náměstci by neměli promarňovat čas nad zbytečnostmi. Zatím co se předkládají tyto nesmyslné a podnikání poškozující novely zákonů, lidé a lékaři čekají na potřebné reformy systému poskytování zdravotní péče. Jsem proti tomuto zákonu a nebudu jej dále podporovat.