Mgr. Ing. Ivana Řápková

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,23. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.01.2013 10:23:47 - šebánková

Regulace cigaret a alkoholu

Ministerstvo zdravotnictví připravilo zákon, který razantně upravuje prodej cigaret a alkoholu dětem, nebo kouření na veřejných prostranství. V rámci tohoto opatření by tak údajně měl být plošný zákaz kouření v restauracích, hospodách… a navíc by v každé restaurací měli podle zákona nabízet minimálně jeden nealkoholický nápoj levnější než alkoholic-ký… Co si o tom myslíte? Není to příliš velký zásah do svobody obyvatel-alkohol i cigarety jsou přeci legální

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.01.2013 22:10:47 - Mgr. Ing. Ivana Řápková
Další omezení kouření na veřejných prostranstvích je snad také pochopitelné s ohledem na omezení vlivu tabákového dýmu na nekuřáky.
Omezení (resp. zákaz) kouření v restauracích mi ale připadá jako nadbytečný. Již dnes zhruba 60% restaurací odděluje prostor pro kuřáky a pro nekuřáky a nakonec je přeci věcí svobodné volby každého z nás, zda si k posezení vybere kuřáckou či nekuřáckou restauraci. To samé se týká nealkoholického nápoje. Takového omezení se mi jeví jako nepřiměřený zásah do svobodného podnikání a s tím nesouhlasím.

S pozdravem
Ivana Řápková