Ing. Zdeněk Škromach

Hezký večer.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.03.2011 9:19:31 - jarza

ČSSD má rozumný model penzijní reformy

Dobrý den, chci se Vás zeptat jako odborníka na sociální oblast, je podle Vás nějaký rozumnější model penzijní reformy, který by opravdu fungoval? To, co dělá koalice mi připadá jako prosazení jednoho nápadu za každou cenu, díky.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.03.2011 8:01:38 - Ing. Zdeněk Škromach

Samozřejmě, že je, ČSSD jej již několikrát představila, ale vládní koalice na něj nechce slyšet. Je příliš zaujata privatizací průběžného důchodového pojištění, který chce oslabit, aby donutila lidi více spořit do soukromých fondů. ČSSD chce zachovat průběžný systém v současné podobě, protože zajišťuje velmi dobře naprostou většinu občanů a chceme podpořit pouze větší rozvoj doplňkového systému penzijního připojištění se státním příspěvkem, které je třeba reformovat, aby bylo schopno vytvářet doplňkové důchody, které se postarají o větší ekvivalenci důchodů těch, kteří si budou chtít nebo moci dovolit spořit.