ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.02.2013 12:27:49 - frantisek stibroh

Skončit se má včas

Dobrý den, četl jsem si vaši poslední odpověď a zajímalo by mě, proč již nebudete znovu obhajovat váš mandát? Co chcete posléze dělat? A k pravomocem senátu-souhlasím s vaším textem jen si myslím, že velká nevýhoda senátu je, že ho může PS vždy přehlasovat. Nemyslíte? A navíc se podle mě často stává, že (a to bohužel i v senátu) jsou zákony, novely… zavrhovány vždy, pokud nepochází z jejich strany (nebo alespoň iniciativy). Nemyslíte? A k volebnímu systému-myslíte, že by v tomto ohledu pomohla PS změna? Mnohokrát děkuji za váš čas a odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.02.2013 9:36:43 - Mgr. Pavel Eybert
Dobrý den, v době ukončení mého mandátu mi bude 67 let a budu již dost duševně i fyzicky opotřebovaný. Proto nechci už dál kandidovat. Skončit se má včas. Co budu dělat, to uvidím. Doma mám spoustu zanedbaných věcí - dům, zahrada, rodina... Kdyby z důvodu stále častějšího přijímání evropské legislativy (dnes cca 80 % všech norem) měla být zrušena jedna komora parlamentu, senát by na projednávání zákonů docela stačil a nebyl by pak přehlasováván. Většinová volba senátorů víc dává na postoj osobnosti než na stranickost. Děkuji, s pozdravem Pavel Eybert