Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.02.2013 14:02:11 - Jana J.

Imunita byla projednána v tomto volebním období dvakrát...

Dobrý den, můžete mi vysvětlit, proč jste se zdržela hlasování při projednávání ústavního zákona o zrušení doživotní imunity? Děkuji. Jana J.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.03.2013 14:54:45 - Mgr. Jana Černochová
Toto téma jsem již komentovala. Dovolte mi proto část mého článku citovat, jako odpověď na vaši otázku. Imunita byla projednána v tomto volebním období dvakrát. A je trochu nelichotivým paradoxem, že první pokus byl téměř na den před rokem - 8. 2. 2012. Hlasovala jsem pro její omezení, stejně jako velká většina poslanců a poslankyň. K mému velkému zklamání nám tento návrh na omezení imunity, pro který jsem hlasovala, neschválil Senát. Při projednávání totožné verze omezení imunity nyní, v roce 2013, jsem se z principu rozhodla, že se hlasování zdržím, protože populisticky otevírat a předkládat nejdůležitější zákon každého demokratického státu každý měsíc, je devalvací systému. Nic to ale nemění na mém názoru, že omezení imunity zákonodárců je v pořádku. Doufám, že vám toto mé vysvětlení dostačuje. 
S pozdravem Jana Černochová