Milan Chovanec

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.03.2013 9:27:52 - lidaslavikova

Slevy se snažíme uhájit již nyní

Když budete ve vládě zavedete opět studentské slevy na jízdném,které chce nyní Stanjura zrušit?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.03.2013 7:34:52 - Milan Chovanec
Slevy se snažíme uhájit již nyní. Bohužel to není možné u rychlíků, ale jen v regionální dopravě, kdy ztrátu dopravce kompenzuje kraj. V mém domovském západočeském regionu se zrušením slev nepočítáme a toto téma budeme projednávat i na společném jednání Asociace krajů. Domnívám se, že by bylo vhodné dohodnout stejnou výši poskytovaných slev ve všech regionech.

Rozhodnutí pravicové vlády rušit plošně veškeré slevy vnímám jako kontraproduktivní a nesystémové. Lze vcelku jednoznačně předpokládat, že tím dojde k velkému poklesu využívání veřejné dopravy. Zejména u vysokoškoláků si umím představit, že se studenti domluví, za pár korun pořídí starší auto a přesunou se do skupiny individuálních automobilistů. To je rozhodně nežádoucí trend. Se zrušením slev navíc úzce souvisí i vážné finanční problémy, do kterých se dostane mnoho rodin. Právě z těchto důvodů ČSSD se slevami ve veřejné dopravě i do budoucna počítá.

S pozdravem M. Chovanec