Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.03.2013 17:08:50 - bert železný

Odpoveď na dotaz

Co máte pořád s tím Finskem? U nás navrhuje váš ,,senátní kolega“- je za ODS, aby byl u nás tv program v cizím jazyce. Proč tedy argumentujete cizinou, Vím, že jde o návrh opozice, ale tedy přeci nemá jít politické body, ale o snahu pomoci školství, studentům. A budete tedy s ním, sám nebo s kýmkoliv jiným myšlenku na tv produkci v cizím jazyce více podporovat? Podle mě by to bylo dobré, rozhodně lepší, než se drtit povinně jazyk ve škole

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.03.2013 18:58:15 - Marcel Chládek
A právě proto myslím, že bychom si z této severské země mohli vzít příklad. A platí to obecně - pokud se v zahraničí v oblasti školství něco dlouholetou praxí osvědčilo, proč se tím neinspirovat?
Co se týče vysílání v cizím jazyce, určitě by se nad tím dalo uvažovat, protože je to tak ve většině zemí běžné - tedy pokud cizojazyčný film, tak s titulky, případně se zjednodušeným dabingem, jako to mají například v sousedním Polsku (divák slyší jak originál, tak překlad, který je prezentován na všechny postavy jednou osobou). V ČR je to však dáno dlouholetou tradicí a vysokou kvalitou dabingu. 
Nicméně již dnes většina televizních stanic vysílá množství pořadů v původním znění s titulky.