Jaroslav Doubrava

  • S.cz
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.03.2013 8:58:15 - VolicPravicak

Mám li ale hodnotit činnost Prezidenta Klause, musím vyzdvihnout jeho vlastenect

Prý jste se byl rozloučit s Klausem na rozlučkovém koncertu. Jak byste jej ve funkci hodnotil? A co říkáte, že tam opět nebyl Nečas? A jak vnímáte ústavní žalobu na velezradu, kterou se rozhodli podat vaši kolegové?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.03.2013 14:44:53 - Jaroslav Doubrava
Ano, byl jsem tam. Považuji za slušnost, byl-li jsem pozván přijít. Přiznám se, že jsem netušil, že tam bude tolik lidí a myslel jsem si, že bude možnost si s Prezidentem, především o amnestii, pohovořit.

Nečas? Nevěřím, že by byl schopen se stydět za svou darebnou omluvu odsunutým Němcům. To asi důvod neúčasti nebyl. Nevím, že by byl někde na služební cestě. Asi neúčast za neslušnou nepovažoval. Nejlépe by Vám odpověděl on sám.

Já nemohu v žádném případě souhlasit s činností V.Klause z počátku privatizace, vhodnější výraz by asi byl rozkrádání, republiky. Mám-li ale hodnotit činnost Prezidenta Klause, musím vyzdvihnout jeho vlastenectví, jeho přístup k EU. Vyzdvihnout i jeho odvahu říci, že naše budoucnost je na východ od naší vlasti a nemyslí tím jen Rusko. Nemohu pominout jeho postoj k naprosto správnému odsunu Němců po válce a Benešovým dekretům a tak bych mohl pokračovat. 

Dvě zásadní výtky a nesouhlas ale musím vyslovit. První je s rozsahem amnestie. Tím, samozřejmě, myslím kritizovaný článek č.2. Druhým je to, že se alespoň nepokusil zastavit ten neskutečný zločin a další rozkrádání našeho majetku nazvaný Církevní restituce vrácením návrhu zákona Sněmovně. I přes tyto výtky jsem ale přesvědčen, že Václav Klaus nebyl špatným prezidentem. Určitě ne tak špatným, aby na něho pasovala definice velezrádce.

Jaroslav Doubrava