Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

31.03.2011 13:23:09 - anynka

Financování údržby silniční infrastruktury

Dobrý den, chci se vás zeptat jako stínového ministra dopravy a hejtmana zároveń, jak ým způsobem by bylo nejlepší řešit dllouhodobě financování staveb a údržby silnic. Zatím jsem četla o tom, že mýtné půjde celé na údržbu silnic, ale podle toho jak silnice vypadají to asi stačit nebude. díky Anna

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.04.2011 8:07:54 - Bc. Roman Onderka, MBA

Vážená paní,  otázka financování údržby silniční infrastruktury je jednou z hlavních priorit, kterou se zabývám jako stínový ministr dopravy za ČSSD. Určitě mohu souhlasit s názorem, že výnos z mýta by měl být v celém objemu vybraných prostředků použit na údržbu a opravy silniční infrastruktury.
Musíme si však také položit otázku, proč je stav našich silnic a dálnic v neutěšeném stavu. Jedním z faktorů je například jízda přetížených nákladních vozidel, dalším problémem je objíždění již zpoplatněných úseků komunikací mnohdy po silnicích nižších tříd. Tento problém vyřešíme dalším zpoplatněním těchto objízdných tras či osazením patřičných značek omezujících jízdu těchto vozidel.
Zvláštní kapitolou zasluhující si naši pozornost je zvýšení kvality prováděných prací na silniční infrastruktuře, a tím prodloužení životnosti povrchu vozovek. Pokud budou uvedená řešení provedeny v praxi,zajistíme tím bezesporu snížení potřeby finančních prostředků na údržbu našich silnic a dálnic.
Závěrem Vám děkuji za projevený zájem o problematiku naší dopravy a jsem připraven k další konstruktivní diskuzi. S pozdravem Roman Onderka