MUDr. Zdeněk Schwarz

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.03.2013 9:19:35 - richard hybš

odpověď na dotaz

Nezaměstnanost – jak byste jako zákonodárce podporoval tzv. aktivní politiku zaměstnanosti? A proč je podíl výdajů na aktivní politiku zaměstnanosti k HDP u nás hluboce pod evropským průměrem? Kdo za to může?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.03.2013 19:23:27 - MUDr. Zdeněk Schwarz
 Dobrý den,

tato oblast není středem mého zájmu s ohledem na mou kvalifikaci a profesi i rozsah problémů, které české zdravotnictví má.

Dovolím si Vás odkázat na oficiální program: http://www.esfcr.cz/07-13/oplzz/oblast-podpory-2-1-posileni-aktivnich-politik-zamestnanosti

Ostatní otázky směřujte na MPSV, jehož činnost obsahuje i uvedené téma.

Osobně se domnívám, že možností pracovat je stále dostatek a část problému spočívá v tom, že jsou mezi námi lidé, kteří pracovat nechtějí a nemusí a část, která není ochotna ustoupit ze svých náročných nebo nereálných představ a požadavků na své zaměstnání. Mnozí důchodci zůstávají v práci a blokují místa pro mladé. Problém komplikuje i situace v některých regionech, kde došlo k zániku mnoha firem a organizací i jiných subjektů zaměstnávajících tisíce lidí, kde vinu nesou zahraniční firmy, které takto zlikvidovali české firmy a český trh, aby zvýhodnili své podnikání nebo zlikvidovali svou konkurenci. Mnohdy to je ale také důsledek trhu, což nelze ovlivnit. Pakliže u nás byl textilní a sklářský průmysl nebo i jiná odvětví a továrny, jejichž produkty a trhy konkurenčně vytlačily asijské firmy a trhy, nelze se divit. Zde nese vinu tzv. globalizace. Příkladem můžou být i trhy s vínem ve Francii a španělsku, které válcují kvalitní, ale levné produkty ze zámoří… Takto bychom mohli zmínit mnohé další výrobky, kde konkurence trhu mění destinace výroby a narušují lokální hospodářství. Podívejte se třeba na Španělsko a další státy, kde nezaměstnanost stoupá a překračuje hranice 50% a zasahuje převážně mladou a produktivní generaci. Naše ČR na tom zatím není tak špatně, ale první alarmující signály již zaznamenáváme. Je to složitý a mnohdy neřešitelný problém pro odborníky a vlády na celém světě. Někdy mám pocit, že planeta je přelidněna a suroviny vyčerpány i ekonomiky zhrouceny natolik, že to nejde zastavit a řítíme se tzv. ke dnu.

Schwarz