Jaroslav Foldyna

  • SPD
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.03.2013 9:45:43 - Kysilková Adéla

Živnostníci

Dobrý den, jak se stavíte vy ke zdanění živnostníků? Nechci komentovat výrok vašeho kolegy, který rozčaroval nejednoho živnostníka, ale spíš by mě zajímal váš osobní postoj a zároveň by mě zajímalo, zda můžete být v případě zvýšení zátěže na živnostníky konkrétnější? Od vedení je slyšet, že snížíte paušály a zvýšíte odvody – o kolik, komu? A jaký je rozdíl důchodem živnostníka, který odvádíte minimální sociální a zaměstnance s minimálním platem, když budeme brát ještě v potaz to, že většina živnostníků má důchodové připojištění na rozdíl od zaměstnanců? Podle mě ohánět se tím, že důchod by byl pro živnostníky šok není úplně přesné. Děkuji za odpověď

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.03.2013 10:32:34 - Jaroslav Foldyna
Vážená paní Kysilková,

formulace, které zazněly z úst stínového ministra pana Mládka na Sjezdu ČSSD jsou nešťastné. Zároveň ale ne vše, co řekl je zavrženíhodné a nestojí za zamyšlení. Prosím Vás o opětovné a pozorné přečtení jeho řeči. Pokud škrtnete to nešťastné o živnostnících, najdete reálné věci. To, co by ještě mělo zaznít z úst ČSSD je, že podpoříme různými formami rozvoj malých a středních firem, zejména v nejvíce sociálně a ekonomicky postižených regionech, že budeme podporovat zaměstnanost prostřednictvím podpory rozvoje OSVČ a malých firem. Domnívám se, že by mělo jít o takové objemy státních peněz do podpory rozvoje OSVČ a malých firem, které šly v minulosti do pobídek pro nadnárodní korporace. To je můj osobní názor, který budu v ČSSD prosazovat. Omlouvám se, že neuvádím detaily, ale v této chvíli jde o programové cíle, detaily přijdou ve finále.

S pozdravem

Jaroslav Foldyna