Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.03.2013 11:38:28 - moby

Novela zákona o vězeňské služb novelizaci institutu vazby neupravuje

Jste zpravodajkou novely zákona o vězeňské službě a justiční stráži ČR. Kdy a kdo se ale bude zabývat vazbou, které je u nás opravdu nespravedlivá? Nemyslím ji samotnou, ale to jak jsou nastaveny parametry výkonu, včetně doby, podmínek…

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.04.2013 16:40:36 - Mgr. Jana Černochová
Dobrý den,

právě projednávaná novela zákona o vězeňské službě, kterou zpravodajuji, novelizaci institutu vazby neupravuje, nýbrž je zaměřena na jiná témata.

Mezitím však došla do Sněmovny další vládni novela o výkonu vazby a zákona o výkonu trestu odnětí svobody (ST 928) a dne 19. 3. byla propuštěna do 2. čtení. Garančním výborem však nebyl tentokrát zvolen Výbor pro obranu, v kterém působím, nýbrž Ústavně-právní výbor.

Tato novela navrhuje úpravu, která zajistí ekonomické úspory ve věznicích, zajistí větší bezpečnost ve věznicích a rozšíří a konkretizuje práva obviněných a odsouzených.

Nad rámec této novely vláda dne 21. března projednala návrh novely zákona o výkonu vazby poslance Davida Ratha a vyjádřila nesouhlasné stanovisko. Organizační výbor Sněmovny dne 27. března doporučil tento návrh zařadit na schůzi Sněmovny, takže lze předpokládat, že na nejbližší schůzi bude řádně projednán v 1. čtení.