JUDr. Stanislav Křeček

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.04.2013 12:57:19 - novákk

Žádná nepostradatelná funkce, včetně té mojí, v politice neexistuje

Dobrý den, mohu se zeptat, co je vlastně vaší hlavní náplní? Podle následujícího vyjádření ombudsmana na mě dělá vaše funkce dojem nadbytečnosti. Citace: ,, Samozřejmě, bylo by možné zvolit slovenskou variantu, kde nemá ombudsman žádné zástupce. Když je nemocen, nebo jde na dovole-nou, tak ho většinou zastupuje vedoucí kanceláře, a také je „vymalováno“. Na druhé straně je mi jasné, že by politici neradi rušili místo, dobře placené, o kterém si myslí, že je to „teplý pelí-šek“.“ V čem tak vidíte hlavní smysl vaší funkce a skutečně je tak ,,nepostradatelná“ jak tvrdí politici?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.04.2013 19:32:09 - JUDr. Stanislav Křeček
Vážený pane, kdo se Vám snažil namluvit takovou pitomost, jako že nějaká funkce je "nepostradatelná ? Žádná nepostradatelná funkce, včetně té mojí, v politice neexistuje. Všechny mohou být klidně zrušeny pokud si to lidé budou přát. 200 poslanců a 81 senátorů? Proč? Stejně podle některých všichni hlasují podle "stranických sekretariátů" a tak by stačili čtyři představitelé klubů, ne? Proč tolik ministrů? Klidně je slučme, stejně vymýšlejí jen samé blbosti, že ? A ombudsman nebo jeho zástupce? Ty už vůbec nejsou nezbytní, byli jsme dlouho bez nich a dělo se něco ? Nic z toho nezbytně nepotřebujeme. Ale proč zůstávat jen u politiky? Potřebujeme 50 druhů pracích prášku, 20 druhů zubních past, 100 různých obleků? Víte kolik by se ušetřili kdyby se vyráběl jen jeden druh. Jsou země kde to funguje a také žijí....Možná někoho napadne že u těch obleků a prášků to přeháním, že lidé by přece jenom měli mít možnost volby, možnost vybrat si mezi modrým a červeným, mezi měkkým a tvrdým, ,mezi dlouhým a krátkým. Možná někoho napadne že jde také o kvalitu o úroveň, nejen o zbytnost a nezbytnost. A není to v té politice stejné? Byl jsem kooptován do parlamentu hned po Listopadu 89 a zažil jsem tedy i jiné poměry než jsou dnes. . V minulém režimu poslanci nebrali žádný plat, měli svá normální zaměstnání. Žádní asistenti, kanceláře, auta, náhrady. Dvakrát za rok přijeli do Prahy a odhlasovali co jim bylo předloženo. Žádný "teplý pelíšek" ombudsmana se zástupcem nebo bez něj. . Chceme to ? Stačí jen říct při dalších volbách .