Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.05.2013 19:02:33 - MichalDiviš

Myslím, že to vidíte zbytečně černě

Pane senátore, proč jako strana tolik lpíte na to zavádět vše povinně, a to i takové věci, které by měli bát především v kompetenci rodičů? Proč se jako otec nemohu sám rozhodnout, kdy zda dítě pošlu před 1.třídou na rok do školky nebo zda chci či nechci být na mateřské?! Nezlobte se, ale mě z vás jde strach. Kdyby jste ty samé věci prosazovali jako dobrovolné, tak prosím, ale takhle se obávám o naši svobodu

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.06.2013 14:08:22 - Marcel Chládek
Děkuji za otázku, ale myslím, že to vidíte zbytečně černě. Nechceme, aby bylo vše povinné, spíše chceme zavést základní závazné parametry. Pro Vaši informaci - povinná docházka do mateřských škol je v řadě zemí zcela běžná, je to tak například v Lucembursku a mohl bych uvést i další země. Statisticky je dokázáno, že dítě, které prošlo alespoň posledním rokem mateřské školy, si vede ve škole mnohem lépe, než jeho vrstevník, který mateřskou školu nenavštěvoval. Celou věc je třeba brát jako službu státu veřejnosti a nikoliv, jak to berete Vy, jako bezpředmětnou "šikanu".