Doc. MUDr. Milada Emmerová, CSc.

  • Plzeňský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.06.2013 10:28:12 - walli

Zakládání tzv. dětských skupin považuji za překlenovací zařízení

Dobrý den, jak se vy obdobně stavíte k návrhu ministerstva práce a sociálních věcí k zřízení dětské skupiny? Nebylo by vhodné přehodnotit, zda je věkové rozpětí vhodné? Já osobně návrh vítám, ale obávám se toho, že dítě pak půjde do školy s handicapem, jelikož přijde o předškolní vzdělávání ,a já osobně jej považuje za velmi důležité. Vy ne? Nebo máte v rámci skupiny nějakou záruku odborného personálu, který děti v předškolním věku na školu řádně připraví? A nebude to tak pak jen další komplikace nejen pro děti, ale i pro učitele, když na tom bude každý s vědomostmi jinak?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.06.2013 11:08:38 - Doc. MUDr. Milada Emmerová, CSc.
Zakládání tzv. dětských skupin považuji za překlenovací zařízení, neboť tím nelze nahradit mateřskou školku se všemi jejími přednostmi. Podle demografických studií a prognóz by se měla plánovat výstavba nebo rekonstrukce mateřských škol, kde by probíhala plnohodnotná činnost pod vedením speciálně vzdělané učitelky. Tu nemůže nahradit kterákoliv dobrovolnice nebo dobrovolník. Překlenovací etapa „dětských skupin“ pak může usnadnit návrat oba rodiče do zaměstnání a tak plnit, převážně matkám, jejich ekonomickou aktivitu. Tím přispívají k prosperitě celé rodiny. Hlavně však pokračují v případném kariérním růstu, což není při vzdělanosti, schopnostech a touze po seberealizaci našich žen věc bezvýznamná, spíše naopak.