ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.06.2013 16:49:55 - klofatsch

Milá paní či pane (nevím, kdo mně píše)

Pane Velebo, vždy když Vás slyším mluvit, tak je to o suchu, povodních, mrazu a neúrodě. Nemohl byste prosím místo těch neustálých negativních komentářů udělat něco, aby naše zemědělsví prosperovalo?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.06.2013 9:27:11 - Jan Veleba
 To už tak na tom světě, zvláště tím dnešním mediálním, je. Když je sucho, tak se o tom mluví, když jsou povodně, tak rovněž. Nikdy jsem nemluvil o hladomoru.

Pokud byste byla (byl) z resortu zemědělství, tak byste četla (četl) NESČETNÉ množství mých komentářů, výzev, varování, že naše zemědělství nejde správným směrem.

Ale ten, kdo rozhoduje, to nejsem já, byť šéf největší, ale nevládní, agrární organizace, která nemá v rukou výkonnou moc. Rozhoduje vláda a ministr.

Já stojím v čele Agrární komory devátý (a poslední) rok. Současný ministr zemědělství Petr Bendl je sedmý, se kterým za tu dobu jednám. To je první problém a druhý problém je odbornost.

V takovéto nestabilitě kdyby byla jakákoliv firma, tak by zcela určitě neprosperovala. A to samé se stalo s českým zemědělstvím. A nejenom s ním.

                                                                                                          Jan Veleba