ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.06.2013 11:23:13 - Řehoř

Přeji hezký den,

prosím chci se optat zda se někdy naše zemědělství vzpamatuje a bude opět prosperovat a vesnice budou vesnice a ne výletní místa.Vítze každý kdo pamatuje vesnice,které byly obklopeny lány plodin a ne jen tím co teď zrovna vynáší.Jestli někdo tvrdí,že je to jinak myslím,že nemá pravdu.Pamatuji,když jsem jezdil do do německa,tak jsem znal mnoho zemědělců a tito říkávali,že máme zemědělství na velice dobré úrovni a i u nich se začala tvořit družstva z lidí,kteří měli vlastní půdu a také tak se potom chovali k té společné,neboť v tom měli svůj majetek.Nevím,ale něco je tady špatně a proto bychom ač s problémy měli něco vrátit zpět a navázat tam,kde se vše pokazilo.Děkuji za odpověď

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.12.2013 11:49:36 - Jan Veleba
Dobrý den a předem omluva za velice pozdní odpověď.

Víte, já si vždy myslel, že hlavním důvodem úpadku našeho zemědělství jsou příliš velké rozdíly v dotacích mezi námi a starými zeměmi EU. Ale po půlročním „ministrování“ pana ministra zemědělství Miroslava Tomana si tento názor musím opravit.

Rozdílné podmínky, jistě, mají vliv na naše zemědělství. Ten hlavní důvod ale je jiný – dlouhá léta tento obor řídili naprosto nekompetentní ministři. Jejich kvalifikací byla jenom stranická knížka a to, že prý je to bavilo! Dám příklad, ministr zemědělství Petr Gandalovič. On byl učitel matematiky a jeho první náměstek Ivo Hlaváč doktor filozofie! Na výplatní listině měl 42 poradců a ani jeden nebyl z Agrární komory. Největší peněžní úvazek měl „poradce“ Pavel Bratinka! A tak bych mohl pokračovat. To ale nebylo jenom v zemědělství, ale i na jiných ministerstvech a proto to v naší republice vypadá jak to vypadá.

Proto jsem se teď tolik bránil, aby náš resort nedostali lidovci. Přečtěte si na internetu (zadáte ve vyhledavači „KDU – ČSL“ a pak kliknete na odkaz „Parlamentní volby 2013“ jejich volební program. Až na šestém, posledním místě mají podporu potravin a rodinných farem a nic víc. Ani slovo o většinovém zemědělství (akciovky, družstva atd.), ani slovo o reformě Společné zemědělské politiky, která teď začne nabíhat a která je dobře pro nás vyjednaná a je poslední naší šancí. Aby ale byla využita, tak musí být kvalitní ministr zemědělství …

Dalo by se psát dlouho, ale podstatu jsem Vám řekl- nekompetentní politici

                                                                                                          Jan Veleba