MUDr. Zdeněk Schwarz

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.07.2013 11:03:52 - Renata

Pracovní příležitosti

Jako OZP jsem dopracovala, mám za přivýdělek chráněné místo doma, ale byla jsem svědkem na Úřadu práce, že ne důchodci, ale především lidé s pracovním povolením berou českým občanům práci, víte kolik ukrajinsky mluvících pokladních je v supermarketech? Víte kolik je inzerátů, kde ukrajinštinu a ruský jazyk preferují? Asi jsou pro zaměstnavatele levnější pracovní sílou, je zvláštní, když pracovník oslovující zákazníky ani nerozumí česky. Tohle není nikde na světě - předpokladem práce mimo ČR je znalost jazyka země, kde se o práci uchází. Vietnamci zpočátku také nerozuměli, ale už tu je nová generace prodejců, která mluví naprosto srozumitelně a bez přízvuku česky. Proč se tohle nikde neuvádí, vím, že tahle komunita měla problémy s výrobou drog, ale další etnická skupina, cikáni, stále nepřizpůsobivá, žijící tu staletí a zohledněná natolik, že má víc práv, než český občan. Velice Vám děkuji za vysvětlující odpověď a podotýkám nesouhlasím s rasismem ani s vyčleněním ze společnostiHašková

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.07.2013 10:09:26 - MUDr. Zdeněk Schwarz
Dobrý den,

opět musím konstatovat, že jste měla dotaz položit někomu jinému, a to ministrovi MPSV a Vládě nebo všem politickým stranám. Podle jejich vyjádření si potom zvolit, koho budete ve volbách volit a doufat, že vyhrají ti, co to změní. Senátor toto neudělá a nezmění, na to nemá tzv. páky. Je nás v Senátu několik, ale pořád v menšině. Také nechápu, že situace došla tak daleko. Máte pravdu, co píšete. Bohužel cena práce hraje hlavní roli. Když si stát nedokázal uhlídat situaci a otevřel pracovní hranice všem, tak levná pracovní síla z východu zaplavila ČR a vytlačila naše lidi, kteří za takové „nízké“ mzdy nechtějí pracovat a raději berou dávky a podpory… Je to špatné. Před 10ti lety jsem se tomu smál v Holandsku a už to máme i tady. Tehdy se nám tím chlubili, jak to je úžasné, že přistěhovalci dělají práci, kterou už Holanďané nechtěli dělat, jak mají hodně dětí a zvyšují HDP… dokonce jim s radostí postavili největší mešitu v Evropě… a po 5ti letech jim hořeli auta na ulicích a existují lokality a čtvrti, kam se bojí vstoupit, kde vládne zcela jiná komunita a jiná pravidla. Nedávno jsem s hrůzou četl článek, kde psali o evropských regionech, kde záchranka jezdí už pouze ozbrojená a do těchto lokalit pouze za doprovodu policie. Máme se na co těšit. Proto mnozí bohatí už utekli anebo utíkají z ČR, protože v takové zemi nechtějí se svou rodinou žít a bojí se, co přijde. To co píšete, je jen slabý odvar toho, co nás nejspíše čeká. Taková je současná EU, kterou si lidé zvolili a vybrali. Proto jsem byl proti EU a děsím se situace, kterou jsem nedávno jen předvídal, ale ona už je za dveřmi. Doporučuji následující odkaz: http://euportal.parlamentnilisty.cz/Articles/10582-eu-chce-do-ceske-republiky-poslat-davy-uprchliku-kteri-u-nas-budou-pobirat-socialni-davky.aspx nebo tento: http://euportal.parlamentnilisty.cz/Articles/1638-nova-azylova-politika-eu.aspx .

Obávám se, že současný stav v ČR je stále uspokojující a teprve co přijde, bude hrůza. Ale tak to občané přeci chtěli a volili toho, kdo o tom takto rozhodl. I já jsem z toho rozhořčen a nesouhlasím.

Schwarz