Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.07.2013 13:29:55 - petr3

Parlamentní demokracie

Jestliže v parlamentní demokracii zastupují občany poslanci, zvoleni za politickou stranu a nikoliv sami za sebe, jaký mandát má pak poslanec, který z této strany vystoupí a založí jinou? Proč tedy jasně neřeknete, že jmenujete vládu na základě třeba i 101 podpisů poslanců, kteří byli za tyto strany zvoleni do sněmovny, nikoliv podpisů poslanců, kteří již nejsou v těchto stranách. Zajímalo by mne, co by se pak na naší politické scéně dělo, třeba by okamžitě někteří začali vstupovat zpět do svých původních stran, za které byli zvoleni. A ještě dotaz o kolik peněz zadlužila naše bývalá vláda tento stát za každý den jejich "úspěšného vládnutí".
Naši skvěli novináři nemají asi čas tyto údaje zjišťovat, neboť budou muset řešit naléhavé otázky jako např. kdo kdy z nových ministrů vstoupil do Pionýra, kdo hovoří správně česky atd. Přeji Vám mnoho úspěchů. Petr 3

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.08.2013 13:43:22 - Ing. Miloš Zeman
Dobrý den, osobně se domnívám, že poslanec, který vystoupí z politické strany, za kterou byl zvolen, by měl také současně složit svůj mandát. Bohužel toto není dáno zákonem. Ohledně dluhu, předpokládám, že ČSÚ vede jasnou statistiku navyšování státního dluhu.