Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.08.2013 17:24:28 - Stoupa

Přečetl jsme si o přímé demokracii ve vašem rozhovoru pro Pralamentní listy

Mohu navrhnout ještě přímější demokracii?
Můj návrh zní:
udělejme datové schránky či jejich obdobu pro politiku pro všechny občany a nechť pomocí nich hlasují v takových minireferendech. Mohou se tedy účastnit veřejného dění a mít prst na spoušti. Stejně také navrhuji státní rozpočet (přehledně včetně rozklíčování jednotlivých položek) na intenetu. K tomu by se mohli lidé veřejně vyjádřit. Ve Velké Británii mají rozpočet na intenetu. Také navrhuji zveřejnění více informací pro veřejnost. třeba jakousi účetní uzávěrku povinnou pro státní instituce a to včetně VZP apod. Aby si lidé mohli nají kam jdou jejich peníze a kolik ta či ona instituce "vydělává" či naopak "prodělává".

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.08.2013 11:22:21 - Tomio Okamura
Veřejné rozpočty veřejně přístupné - považujeme za samozřejmost.

To, že do budoucna by se mělo a musí hlasovat elektronicky - například přes datové schránky je také jasné - o tomto ovšem musí rozhodnout všichni voliči. V případě volby přes datové schránky je možné hlasy nakupovat a obchodovat s nimi. A to je na referendum - zda náš hlas je opravdu náš a můžeme ho třeba prodat vyměnit půjčit.