RNDr. Marta Bayerová

Angažuji se i v občanské iniciativě Alternativa zdola
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.08.2013 10:50:29 - Maxe

církevní restituce

Dobrý den, prosím Vás, zda byste se mohla zasadit o to, aby BYL ZVEŘEJNĚN SEZNAM nemovitostí, pozemků, o které JIŽ CÍRKEV POŽÁDALA? V tisku v posledních dnech několikrát. Např. http://aktualne.centrum.cz/domaci/politika/clanek.phtml
A "stát" má zřízen nějaký orgán/komisi/výbor, který by DOHLÍŽEL centrálně na tyto žádosti, převody, atd. Seznam MÁ DÁTI - DAL.
Děkuji za odpověď. Marečková

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.08.2013 12:59:32 - RNDr. Marta Bayerová
V pátek podala ČSSD návrh na zveřejňování seznamů restitučních žádostí a to tak, že by každý úřad podal na internetu seznam došlých žádostí do 15 dnů od jejich přijetí. Tento návrh samozřejmě podpořím, protože občané mají právo vědět, co si církve nárokují.

Státní pozemkový úřad již na internetu zveřejňuje vydané majetky církvím. Nevidím však příliš rozumné, že církevní restituce provádějí bývalí pracovníci Pozemkového fondu. Doposud byli pověřeni řešením restitucí (zemědělských) pracovníci Pozemkových úřadů, kteří mají s touto agendou velkou zkušenost. Jen připomínám, že SPÚ vznikl spojením částí pracovníků obou institucí.

Kromě toho na internetových stránkách SPÚ najdete pod hlavičkou „církevní restituce“ tabulku s přehledem katastrů žádostí a vydaných majetků.