Doc. Ing. Zdeněk Tůma, CSc.

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,38. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.04.2011 12:25:34 - kofar

Požadované informace nám nebyly dodány

Pane docente, máte jako opoziční zastupitelé nějaký přehled o tom, kolik bylo utraceno v minulých letech peněz za nekvalitní stavby? Jak probíhá kontrola nyní? Podařilo se vám prosadit nějaké mechanismy, které by tomu do budoucna bránily?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.04.2011 8:06:44 - Doc. Ing. Zdeněk Tůma, CSc.
Vážený pane,
TOP 09 má připravenou koncepci zadávání a řízení veřejných zakázek, která by měla zlepšit hospodárnost, ale i kvalitu prováděných prací. Piliři této koncepce jsou větší otevřenost umožňující větši konkurenci, centralizované transparetní zadávání kvalifikovanými odborníky, oponentura investičních záměrů a kvalifikované transparentní dozorování jejich plnění.  Přesný přehled o penězích proinvestovaných za nekvalitní stavby bohužel nemáme,vzhledem k tomu, že vedení města nám brání v přístupu k informacím. V současné době byla podána stížnost na Ministerstvo vnitra ČR, jejíž kladné vyřízení by pomohlo tuto situaci řešit.