RSDr. Miroslav Opálka

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,96. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.09.2013 15:50:18 - marceli

Pracující důchodce

Zdravím,
takže podle Vás 120 000 pracujících důchodců bere práci 550 000 nezaměstnaným? Mladí (a to vidím ve svém okolí,) pracovat za minimální mzdu nebude. Je mi smutno z Vaší odpovědi. Za 42 let poctivé práce, nemalých daní pro stát, píšete o našem nezdaněném důchodu, což pro nás je podle Vás zvýhodnění! Ptala jsem se vůbec levicového politika?
Děláme většinou podřadné práce, kterou mladí a většina nezaměstnaných dělat nechce. Raději berou různé podpory. Tak prosím, v tomto směru pracujícím důchodcům křivdíte a možná i mladým tímto vzkazujete, jak mi, finančně zajištěni, jim bereme práci!
Jsem moc ráda, že znám Váš názor na pracující důchodce.Určitě si ho nenechám pro sebe a pošlu ho dál.
Děkuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.09.2013 14:18:38 - RSDr. Miroslav Opálka
Také zdravím.Mrzí mne, že Vaše reakce není objektivní. Jasně a bez problémů jsem uvedl citaci z Volebního programu KSČM, kde je jasně řečeno, že budeme v této věci pracující důchodce podporovat. To, co jsem dodal je nad Váš dotaz. Chtěl jsem Vás tím upozornit na různá vidění této problematiky. Pokud jste si vytáhla jen dodatek, jde o velké nepochopení. Prosím, přečtěte si bez předpojatosti mou odpověď znovu. Jako politik si musí uvědomovat všechny souvislosti. Přesto je návrh našeho řešení jednoznačný. Pochopte však, že ne všichni absolventi jsou nemakačenkové a také mají svůj zájem a své vnímání problémů. Jasně jsem přece konstatoval, že hlavní problém je v úbytku pracovních příležitostí. A tady chce KSČM napřít své úsilí s řešením. Možná by vše lépe vysvětlil nezaměstnaný vnuk či vnučka. Nechápu však, podle čeho došlo k takovému zkreslenému mé informace. My vás podpoříme, ale musíme hledat podporu i dalších sociálních skupin. S pozdravem Miroslav Opálka